preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipa Badalića Graberje Ivaničko

Login
Raspored zvona i prijevoza

 

Web stranica 4.a razreda

Anketa (mala)
Podržavate li cjelodnevnu nastavu?SIGURNIJI INTERNET

RED BUTTON

CSI

Školski radio
Izrada digitalnog stripa

Nakon edukacije u Barceloni, na kojoj je bilo oprimjereno puno zanimljivih aktivnosti primjenjivih u nastavi engleskog jezika, učiteljica Irena Mandić je s darovitim učenicima sedmih i osmih razreda provela jednu od aktivnosti.

Radi se o aplikaciji Bookcreator u kojoj učenici mogu stvoriti svoju digitalnu knjigu ili digitalni strip. Učenici su ovaj put izrađivali digitalni strip. Kako bi aktivnost bila još zanimljivija, učenici su podijeljeni u skupine te je svaka skupina prvo izradila slikovni dio stripa. Nakon toga je svaka grupa dobila slikovni dio druge grupe te su na njihove slike dodavali tekst i dijaloge. Tako su nastale mnoge zanimljive priče.

Na ovaj su način učenici imali priliku izraziti svoju kreativnost i inovativnost u stvaranju priča. Usavršavali su svoje jezične vještine u engleskom jeziku, osobito vještinu pisanja. Uspoređivali su svoje ideje s idejama svojih vršnjaka u izradi digitalnog stripa. Pritom su se naravno zabavili i naučili nove vještine te proširili i obogatili svoj vokabular na engleskom jeziku.

Potraga za blagom

Povodom Dana otvorenih vrata u Osnovnoj školi Josipa Badalića, 20. lipnja 2022., organizirane su radionice „Potrage za blagom“ za darovite učenike koji su uključeni u Erasmus + projekt “Darujmo darovite“. Radionice su bile prilagođene dobi učenika, tako da su za učenike razredne i predmetne nastave organizirane odvojene potrage.

Učenici su bili podijeljeni u timove koji su, prateći tragove i ispunjavajući razne izazove, uspješno stigli do “blaga“. Taj ste dan u našem školskom dvorištu mogli vidjeti učenike koji broje sadnice višanja, crtaju flomasterima po kamenčićima na igralištu, snimaju igrokaz na engleskom jeziku, slažu slagalice ili pak rješavaju osmosmjerke.

Istražujući školske hodnike, knjižnicu i raznorazne lokacije unutar i oko školske zgrade, učenici su se prije svega odlično zabavili, ali i unaprijedili vještine timskog rada te još jednom pokazali izvrsno likovno i jezično umijeće. Na kraju su se svi timovi skupa počastili pronađenim blagom – čokoladama.

Projektne aktivnosti tijekom listopada 2021

Tijekom listopada socijalna pedagoginja Marija Pejić i ravnateljica Martina Novak provele su početne aktivnosti projekta „Darujmo darovite“. U 1.a i 2.a razredu provele su radionice na kojima su se učenici kroz dva postavljena zadatka likovno izražavali te su potom popunili upitnik vezan uz interese i aktivnosti kojima se vole baviti u slobodno vrijeme. Socijalna pedagoginja Marija Pejić iste je aktivnosti provela u 3.a, 4.a i 4.b razredu. Uz navedene aktivnosti i u suradnji s učitelji/cama razredne nastave napravljena je identifikacija potencijalno darovitih učenika u umjetničkom - likovnom području.

Obiteljski radio Ivanić u svom programu svaki tjedan od 6. veljače 2017. godine emitira priloge o aktualnim događanjima iz lokalnih škola i vrtića u emisiji Djeca i mladi. Dana 22. listopada 2021. emitiran je prilog iz naše škole vezan uz Erasmus+ projekt. O projektnim aktivnostima s novinarkom Ivanom Kordić Vlajinić razgovarale su ravnateljica Martina Novak i učiteljica Antonija Bratić.

Ova publikacija izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

preskoči na navigaciju