preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipa Badalića Graberje Ivaničko

Login
Anketa (mala)
Jeste li zadovoljni napredovanjem izgradnje dvorane?Web stranica 4.a razreda

Raspored sati

 

SIGURNIJI INTERNET

RED BUTTON

CSI

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Digitalno pripovijedanje u Barceloni
Autor: Dejan Šiptar, 27. 12. 2022.

Učiteljica njemačkog jezika Martina Marijić je od 5. - 10.12.2022. sudjelovala na Erasmus + mobilnosti za projekt „Darujmo darovite“ u Barceloni. Tečaj je organizirala agencija Europass Teacher Academy: Teacher Training Courses pod nazivom Digital Storytelling: Apps und Softwares for Creative Writing.

Tečaj je bio jako zanimljiv s puno različitih aktivnosti i upoznavanja te korištenja novih digitalnih alata. Agencija je organizirala razgledavanje Barcelone, te razne posjete muzejima kako bi se što bolje upoznali s gradom i njegovom kulturom.

Prvog dana tečaja sudionici su se pomoću aktivnosti ledolomaca bolje upoznali i kako bi se opustili za daljnji rad. Nakon toga su svi sudionici predstavili sebe i škole iz kojih dolaze. Na tečaju je sudjelovalo 8 učitelja iz Švedske, 3 učiteljice iz Rumunjske, 1 učiteljica iz Italije te 2 učiteljice iz Hrvatske.

Drugi i treći dan je glavna tema bila fotografija kao poticaj za pripovijedanje. Sudionici su upoznali digitalni alat Canvu u kojem su izradili naslovnicu za časopis po izboru te su išli na izložbu u CCCB: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona je umjetnički centar u Barceloni. Treći dan su koristili fotografije s izložbe pomoću kojih su osmislili zadatke za kreativno pisanje koje bi odradili s učenicima.

Četvrti dan su se upoznali s digitalnim alatom Book Crator i izradili su svoju knjigu koju mogu koristiti s učenicima na nastavi. Također su išli u MNAC: Museu Nacional d'Art de Catalunya, a to je Nacionalni muzej umjetnosti Katalonije.

Peti dan su se sudionici bavili zvukom i slikom, te su u digitalnom alatu Animoto izrađivali video uratke koje su predstavili na tečaju. Također su svim sudionicima podijeljene potvrde o sudjelovanju. Zadnji dan je bio rezerviran za kulturološke aktivnosti kako bi se još bolje upoznali s Barcelona.

   

Tečaj je bio iznimno koristan i sadržajan s različitim aktivnostima koje se odlično mogu provesti u razredu s učenicima.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju